Feb 16, 2011

China Glaze Poolside Collection - Swatches and Review

China Glaze is launching a brand new collection of six neon shades for this summer. The release date is April 1st, so it is about time for some swacthes :) All of these will make you stand out of the crowd. They are bold and very bright. You will not believe how bright they are, until you see them in person.
edit: video of the whole collection - very accurate colors!
Application: neons have some specifics, you need to know about. First of all, they dry matte. To get the shine, just apply a layer of topcoat. I used Seche Vite on all the pictures. Second, try to apply these in thin coats and always let each coat dry completely before applying the other. This way you will prevent streaks and missing patches of color.
Application tip: try to apply your neon on a coat of white nail polish. This way you can prevent VNL and make the colors pop.

China Glaze pro tohle léto přichází se zbrusu novou kolekcí šesti neonových laků. Kolekce vyjde 1. dubna, takže akorát tak čas na nějaké fotky v akci :) Všechny odstíny z této kolekce vás učiní nepřehlédnutelnými. Jsou výrazné a velmi zářivé.
edit: video celé kolekce - věrně zachycuje odstíny.
Nanášení: neonové laky mají určitá specifika, o kterých je lepší vědět. Zaprvé zaschnou matné, to ale spraví jakýkoliv průhledný nadlak. Já jsem na všech fotkách použila Seche Vite. Zadruhé doporučuju lak nanášet v tenkých vrstvách a každou nechat úplně zaschnout. Tímto způsobem se vyhnete pruhování a nepravidelné aplikaci.
Tip na nanášení: zkuste nejdříve nalakovat nehty bílým lakem a pak teprve nanášet ten neonový. Barva tak líp vynikne a nehet nebude prosvítat.

YELLOW POLKA DOT BIKINI
Very bright neon yellow. A bit hard to work with, I had to do four coats. I think white polish under would solve the problem. Still nothing one can´t handle and the result is worth it. It really shines!

Zářivá nonová žlutá. Úplně jak zvýrazňovač na nehtech. S tímhle se mi pracovalo nejhůř z celé kolekce, byly zapotřebí čtyři vrstvy. Přesto nic, co by se nedalo zvládnout. Výsledná barvička stojí za to!


SUN WORSHIPER
A beautiful neon orange. This will make a great pedi color. It was also a bit harder to work with. But I expected that and again used four coats.

Nádherná neonová oranžová. Tahle barvička bude perfektní na nožky. Taky se s ní hůř pracovalo, ale to jsem čekala a znovu použila čtyři vrstvy.


FLIP FLOP FANTASY
I love the name of this bright coral neon. It is a lot on the pink side and I just love that. This applied very nice, three coats.

Ten název je prostě dokonalej! Opět velmi zářivá barvička, korálová neonka. V téhle je hodně růžové a to se mi moc líbí. Dobře se nanášela, tři vrstvy.


POOL PARTY
This stuff is radioactive! I think it is the brightest of the whole collection. A hot pink neon. I will be wearing Pool Party a lot in the summer, I am sure of that. Great application, had no problems. Three coats.

Tenhle kousek je snad radioktivní! Myslím, že je to nejzářivější lak z celé kolekce. Výrazná nonová růžová. Tuhle budu v létě nosit hodně často, tím jsem si jista. Perfektní aplikace, žádné problémy. Tři vrstvy.


TOWEL BOY TOY
Another great name for a polish. This is the only one with shimmer and I wouldn´t call it a neon, although it dries matte. It a beautiful blue with shimmer. I added a picture in the sun, so that you can see it. My favourite of the collection. Three coats.

Další povedený název pro lak. Tenhle je jediný s odlesky, ani bych ho nenazvala neonovým, i když zasychá matný. Přidala jsem fotku na sluníčku, aby byly odlesky vidět. Pro mě jednoznačně nejhezčí lak z celé kolekce. Tři vrstvy.


KIWI COOL-ADA
Neon green, very bright. This applied very nice, although four coats were needed. I don´t have anything like this and again it will be a great pedi color.

Další velmi výrazný lak. Neonová zelená. Dobře se nanášela, i když byly potřeba čtyři vrstvy. Podobný lak ve své sbírce nemám a opět i tady platí, že bude super na pedikůru.


Overall I really like this collection. Some of them were harder to apply, but if you follow the application tips, you are ok :) In this collection, you get all you need for summer. Fun, bright neon colors, that will make you always stand out! Can´t wait to walk on the beach with these beauties!
P.S. too bad there is not a purple neon, but I want a purple polish in every collection, so don´t listen to me :P

Celkově se mi kolekce moc líbí. Některé laky jsou sice horší z hlediska nanášení, ale když budete postupovat, jak jsem psala na začátku, tak bude vše ok :) Kolekce obsahuje vše, co na léto potřebujete...veselé, zářivé barvičky, díky kterým nikdy nezapadnete v davu. Už se těším, až se s nima projdu po pláži!
P.S. škoda, že kolekce neobsahuje i neonovou fialku, ale já chci fialový lak v každé kolekci, tak mě neposlouchejte :P

* the product(s) in this post were sent to me by the manufacturer or their PR company.